Petre German

 • Prima amintire de la pescuit este din vara lui 1979… pe malul lacului Bicaz, unde dealtfel mi-am desfasurat in mare parte “ucenicia” de pescar. Din cauza malurilor abrupte eram tinut undeva foarte sus pe mal, astfel incat linia de-abia ajungea pe apa. Am “capturat” o platica. Am pus ghilimele pentru ca sunt convins ca nu ajunsese singura in carlig.
 • Primul peste la spinning l-am prins in vara anului 1988: un clean de 250-300 de grame pe raul Bistrita, in amonte cu cca 5 km. de lacul Bicaz, in dreptul satului Topoliceni. Dadeam deja de vreo doua ore cu singura rotativa pe care o aveam (cred ca e vorba de o rotativa romaneasca, tin minte doar ca avea paleta foarte mare), si chiar cand eram pe punctul de a renunta am simtit un soc grozav in lanseta egreta … n-o sa uit niciodata cat de mandru am fost… mai ales ca exact in momentul ala trecea un tractor prin spatele meu, iar tractoristul a oprit ca sa urmareasca drilul. Am pescuit pana seara la rotativa, dar n-am mai avut nici o trasatura, iar cand ma pregateam sa plec acasa, am pierdut si rotativa. Astfel incat, in prima mea zi de spinning, bilantul a fost dezastruos: o singura trasatura, un singur peste, iar singura rotativa ramasese in Bistrita. A fost suficient ca sa ma contaminez de spinning-ita.
 • Au urmat ani multi de pescuit la rotative si voblere – naluci propice incepatorilor in spinning – iar capturile erau, in proportie de 90% clean si biban. In paralel, am inceput pescuitul cu momeli soft si oscilante pe lacurile din jurul Bucurestiului. In primii ani rezultateale au fost foarte slabe, de-abia daca reuseam sa “pacalesc” 1-2 strapazani, marlite sau bibani intr-o zi. Asta pentru ca nu prea stiam cum sa pescuiesc cu ele. Revelatia legata de momelile soft am avut-o in toamna anului 1994, paradoxal, pe lacul Morii, cu zeci de bibani peste 500 de grame, din barca. Atunci mi-a explicat Eugen cum se pescuieste cu twisterele. La oscilante am invatat treptat si inca mai invat cate ceva la fiecare partida. In vara anului 1995 am pescuit prima data cu oscilante mici pe un lac de munte populat exclusiv cu pastrav (aici ii multumesc lui Dragos Bina, pentru ca el ne-a invitat). Am prins un singur pastrav in doua zile, dar si de aceasta data a fost suficient. Intre timp a devenit stilul de pescuit preferat.
 • Momentan, pescuiesc in proportie de 95% cu oscilante, cicade si softuri… pe care le consider cele mai spectaculoase si eficiente naluci in majoritatea cazurilor.

Pestele preferat: pastravul

Meseria: arhitect

Palmares

 • Pana in 2006 am participat la numai trei concursuri. Nu am obtinut rezultate notabile. Abia de anul trecut am inceput sa prind cu adevarat gustul competitiei.
 • Fara rezultate foarte bune in concursuri, doar manse castigate amestecate cu “gherle”, doua locura 6 la Rogojesti si Sarulesti, iar in final local 8 in turneul AVP – 2006. Cred ca mai mult datorita clasarilor oarecum constante.

Echipament

 • Lansete: St. Croix, Sage, Cabelas, Shimano
 • Mulinete: Daiwa, Shimano
 • Naluci: 95% oscilante, cicade si softuri. Berti: linx, piscot, para, taifun, banana, cicada nr.1 si 2. Softuri de la Slider, Bassassasin si Big Bite Baits. 5% rotative si voblere: berti axat, clasic, flash si voblere salmo, costel si cozma.
 • Barca: energoteam
 • Motor: minnkota

Palmares:

2007
locul 1 – Trofeul Master Gostilele 27 octombrie
2008
locul 3 – Turneul AVP 2008 – Cupa celor 3 lacuri – Belis 2008
locul 5 – Turneul AVP 2008 – Cupa Stiucilor – Uzlina 2008
locul 1 – CAMPION NATIONAL – Turneul AVP 2008 – membru al lotului national