Ovidiu Brădățan – Locco

Virsta, Job, Profesie?
26 martie 1978, manager, profesor

Cind ai inceput sa fii spinning?
Primul contact cu pescuitul la rapitori a fost intr-o dupamasa pe lacul Tarnita, dupa 20 de ani de pescuit la stationar. Cumparasem niste voblere si am zis sa le probez. Am prins atunci 3 cleni si 2 bibani. Am mers o perioada de 2 saptamani pescuind si spining si stationar, pana la urma ramanand la spining exclusiv. Musca uda si nimfa este o alternativa pe paraiele de munte.

Ce  reprezinta pescuitul pentru tine?
La varsta de 6 ani , copilarind pe malul Bistritei, la poalele Giumalaului, am cazut in capcana intinsa de un unchi de-al meu. Prinsese un peste si mi-a dat batul sa-l tin… am simtit atunci pentru prima data un dril, cu un lipan prins cu un bat de alun la rama alba. Sa explic de ce-mi place atat de mult pescuitul?! Nu stiu exact: natura, competitia cu pestele, instinctul de vanator, ineditul situatiilor create intr-o partida, etc. Pur si simplu IMI PLACE.

Pestele si stilul de pescuit preferat in timpul liber?
In afara de situatiile cand nu ma antrenez pentru un concurs la o specie anume, imi place sa merg pe ape necunoscute, sa incerc sa prind peste. Sa invat cum sa inving pestele din acele ale. Ca si peste preferat, ar fi cleanul, pe rauri si lacuri de munte, si pastravul pe lacuri.

Cea mai mare captura?
Cea mai mare captura, pentru mine a fost un pastrav de 70 cm. Am prins multi salai mai mari, si stiuci, dar acel pastrav mi-a ramas, in mine, cea mai mare si meritata captura.

Prima participare la o competitie? La cite concursuri ai participat?
In 2007 participam la prima competitie , un concurs pe lacul Belis-Fantanele. De atunci, am fost prezent in fiecare an in competitiile nationale, facand exceptii unele concursuri, la care nu am putut ajunge din motive profesionale.

Care este cea mai notabila performanta?
Am ocupat un loc 2 la clean, si doua locuri 3 la stiuca, de cateva ori fiind in primii 5 in diferite concursuri. Cea mai notabila performanta pentru mine a fost urcarea in clasament cu 18 locuri, ajungand pe locul 5 national, acest lucru facand posibila participarea mea la un campionat mondial, ca si component a lotului national.

Cea mai importanta conditie pentru un rezultat bun?
Placerea. Placerea de a pescui, de a cauta pestele, perseverenta, anduranta. Placerea de a pescui langa prieteni, satisfactia evadarii din rutina. E nevoie de un cumul de factori pentru a da un rezultat bun.

Lacul favorit? De ce?
Nu e un lac, e un rau. Somesul Cald. La poalele Apusenilor. Partide minunate de clean, pastrav lipan, intalniri inedite: intalniri cu diverse animale salbatice, descoperirea unor locuri de basm care te fac sa lasi batul jos si sa te bucuri ca esti acolo, etc.

Ursul pescuise inaintea mea ziua aceea…

Lacul preferat este Floroiu-Valea Draganului. Este un lac de altitudine unde pescuiesc cleni, dar, rar, mai dau si peste Pistruiat…

Film: Pistruiatul
Regia:
anonim…personaj principal – pastravul

Echipament favorit
Salau

Lansete tari si foarte tari, in linbaj de spatele masinii, le numim pari. Majoritatea de la Daiwa, un St Croix legend, un Trabucco. Nalucile sunt diverse. Orice, in funtie de apa, loc, vreme, adancime, etc. La caest peste prefer firele textile, indeosebi Stroft-ul de 3.

Stiuca
Pentru stiuca folosesc exclusiv acelasi pescuit ca si la salau, la naluci adaugandu-se oscilantele Berti.

Biban
Pentru biban , Skeletor Berkley. Fir mono, prefer prinderea acestui peste cu Voblere.

Clean
La clean, depinde de tipul de pescuit si de momeala cu care pescuiesc. De la Cormoran ULX la St Croix Legend Elite.
Voblere: locco (personale), Salmo, Rapala.