Bogdan Curelea – Bocănilă

Virsta? Job, Profesie?
32 ani, arhitect

Cind ai inceput sa pescuiesti spinning?
Am inceput sa pescuiesc cu naluci  in anii  1995-1996, apoi usor-usor spinningul a devenit stilul de pescuit favorit.

Ce  reprezinta pescuitul pentru tine?
Multe amintiri din copliarie sunt legate de pescuit, toate vacantele mele au reprezentat pescuit, clipele libere, weekend-urile sau concediile sunt dedicate acestei pasiuni. Pescuitul reprezinta o parte din mine.

Pestele si stilul de pescuit preferat in timpul liber?
Iubesc atacul brutal al avatului, lumanarile stiucilor, vivacitatea si puterea de lupta a bibanilor. In ultimii ani, in schimb, am devenit din ce in ce mai interesat de pescuitul salaului cu naluci soft.

Cea mai mare captura?
Stiuca – 8 kg.

Prima participare la o competitie? La cite concursuri ai participat?
Prima mea participare la o competitie de pescuit a fost in anul 2010, la Sarulesti, in cadrul Campionatului National de Spinning – Divizia Open. Am participat la toate etapele CNS Divizia Open, atat in anul 2010 cat si in anul 2011.

Care este cea mai notabila performanta?
Un loc III in anul 2011 la Siriu,  intr-o etapa ce a avut ca peste tinta cleanul, incununat la finalul anului competitional 2011 cu clasarea pe locul 11 la general, loc ce-mi asigura promovarea la Divizia Master.

Cea mai importanta conditie pentru un rezultat bun?
Consider ca exista un cumul de factori ce pot influenta rezultatul final al unei competitii, dar  definitorii sunt concentrarea si eficienta.

Tehnicile preferate in competitii si echipamentul folosit?
Salau – jigging – echipament steez/infinty q 2000
Stiuca – oscilanta, spinnerbaits – echipament lamiglas Skeet Reese glass honey (custom – Gabie) /daiwa r’nessa .dir  2500
Biban – jigging cu soft-uri de mici dimensiuni, jigging cu cicade, spinnerbaits – echipament cormoran ULX/daiwa luvias 1003
Clean – intre ape cu voblere crankbait, rotative sau oscilante de mici dimensiuni – echipament cormoran ULX/daiwa luvias 1003

Naluci – oscilante si rotative berti, voblere salmo (slider, hornet), strike pro (flap jack), daiwa, cicade-spinnerbaits-spinnertails berti, soft-uri big bite baits, mann’s, river2sea, bass assassin, relax, jiguri berti

Fire – multifilament sunline, stren, monofilament stroft
Barca – allroundmarin as samba 265
Motor – suzuki 5 hp / minn kota maxxum 40

Lacul favorit? De ce?
Lacul Lumina (delta Dunarii) este locul din care m-am intors cu cele mai frumoase amintiri si unde am legat cele mai frumoase prietenii.

Naluci preferate?
Oscilante – linx, versus, taifun, austria – Berti
Voblere – slider, thrill – Salmo, falp jack – Strike Pro
Soft – paddle tail, jerk minnow, shads – Big Bite Baits, super shad – Mann’s, Caper Shad Worm – River2Sea