Locul 2 la Cupa Ligii 2015: cum am pescuit?

selfie

Am asteptat nerabdatori concursul de debut de sezon deoarece pentru noi reprezenta si debutul ca echipa. Era pentru prima data cand ne aflam in aceeasi barca, eu, Cristi Albu si partenerul meu Dorian Dubovoi, avand si o miza atat de importanta.

Pot spune ca lacul Sarulesti imi este cel mai drag, multitudinea de locuri propice salaului reprezentand mereu o provocare in a-l localiza. Singurul antrenament pe care l-am facut, l-am inceput pe cateva din locurile clasice, destul de cunoscute, insa am prins numai cativa strapi si 2 pesti punctabili, dintre care si recordul personal pe Sarulesti, un salau ce batea spre 4,5 kilograme si 70 de centimetri.

zander

eliberare

Cu regretul de a nu-l prinde in concurs, am inceput totusi mansa pe aceeasi zona, adica un platou drept, cu adancime mare insa, aproximativ 4,5 metri, cu agataturi din loc in loc, sub satul Preasna. Am punctat relativ repede, spiridusul de la Bastard infiltrat in barca noastra lasandu-ne un plic ce avea sa ne poarte noroc si sa ii aduca lui Dorian un salau de 44. Au urmat doua ore fara mare activitate, moment in care am decis sa incerc un loc in care imi puneam mari sperante, loc pe care doar l-am vizitat in antrenament, fara a-l pescui intens, de teama de a nu il divulga. Un loc pe care mai prinsesem pesti frumosi atunci cand am realizat emisiunea Un salau numit dorinta din seria Spinning Case Study, film pe care va invit sa il urmariti la Fishing & Hunting Channelsi din care va arat cateva imagini mai jos.

Avusesem dreptate, de la primele lansari am reusit sa punctam cu salai de peste 45 de centimetri, cu doua varfuri de 57. Am schimbat pozitionari, insa numai in limita a 50 de metri pentru ca ne aflam pe peste. Ne-am situat in final pe locul cinci, la balotaj (lucru care avea sa ne dezavantajeze mai tarziu), reusind sa acumulam 5,5 puncte mansa.

Am pescuit oarecum diferit, Dorian cu lestaj de 10 grame pe naluci diverse, dar nu mai mari de 10 centimetri, eu in schimb am insistat pe finete, cu lesturi de maxim 7 grame, naluci mici si, dupa parerea mea, cel mai important cu monofilament de grosime 0,18. Ajutat si de o lanseta extrem de fina pe varf, un Steez Graphite MLSFA 2.10, cu putere de aruncare pana in 10 grame am reusit sa punctez numai cu pesti frumosi, drill-urile fiind cu adevarat spectaculoase, chiar si cu pesti de 50 de centimetri.

savage-gear

Cu riscul de a nu puncta de la inceput, am decis sa incepem mansa a doua exact pe acelasi loc, loc care coincidea cu punctul de start si care, teoretic, era ravasit de puterea motoarelor. Nu a fost asa, imediat dupa plecare celorlalte barci avand 3 pesti in mai putin de 30 de minute. La ora 09:00 masuram al zecelea peste punctabil, restul fiind istorie … am ramas pe acelasi loc mai bine de 7 ore, pe o margine de platou cu adancime de ~4,5 metri, pescuind la diferite naluci soft, in special shaduri, dar si jerkbaituri, cu greutati de 6-10 grame. Am castigat mansa, insa nu a fost suficient pentru a urca pe prima treapta a podiumului, chiar daca la final am strans cei mai multi centimetri, 1067.

salai

Am avut 4 combouri in barca, dar am pescuit numai cu 3, cele pe care le folosesc in mod uzual la salau.

Lanseta Daiwa STEEZ SVF Graphite 701MLFSA, putere de aruncare 1/16 – 3/8 oz, mulineta Daiwa Infinity Q 2000, fire monofilament 0.18
Lanseta Daiwa STEEZ SVF Compile-X 681MLFSA, putere de aruncare 1/16 – 3/8 oz, mulineta Daiwa Certate marime 2000, fir multifilament 10 LB
Lanseta Daiwa STEEZ SVF-XBD 701MHFSA, putere de aruncare 1/4 – 3/4 oz, mulineta Daiwa Certate marime 2500R, fir multifilament 15 LB

Am prins cel mai bine la prima, dar chinuit pentru ca in unele momente a batut destul de tare vantul si trasaturile se observau foarte fin pe burta de o facea firul.

Din punct de vedere al nalucilor, am prins cel mai bine cu Daiwa Duckfin Shad de 9 centimetri in culoare Chartreuse, jerkbaituri soft Bass Assassin Space Guppy si alte shaduri de dimensiuni mici spre medii.

Shad_Daiwa_Duckfin_charteuse

SWA29389

 

A fost primul meu podium, intr-un concurs extrem de important, ce pune temelia unei noi ere in pescuitul de competitie din cadrul Campionatului National de Spinning, pescuitul pe echipe.

 

 

LASA UN COMENTARIU

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>