Kataroaie pe Snagov

Desi cunoastem destul de bine Snagovul si stapanim, as zice, onorabil stilul de pescuit “la pontoane”, am hotarat sa incercam sa abordam altfel antrenamentul. Ne-ar fi placut tare mult sa pescuim cum o facem de obicei, sa power-fishingarim fiecare locsor in care stiam ca stau bibani mai mari. A trebuit insa sa tinem seama de faptul ca barca si motorul nu ne permit deplasarea in viteza foarte mare, asa ca am cautat sa gasim bibanii in locuri mai apropiate de start, nu neaparat la pontoane, nu neaparat  skipping.

Concluziile pe care le-am tras dupa antrenamentul oficial de vineri:
– Pestele mult mai activ fata de ce-am simtit cu doua saptamani in urma; am avut atacuri aproape in fiecare loc pe care l-am incercat.
– Atacuri si in zona pontoanelor, nu numai sub ele.
– Activitate si in alte doua locuri, “atipice” pentru noi (drum, bot 1, bot 2, etc.).
– Greutati ceva mai mari.
– Nu vobler, nu rattlin, nu cicada. Nu excludem spinnerbaitul. Folosim mai mult guma, in montura clasica dar si offset.
– 4 locuri in apropiere.
– Vremea va fi la fel in prima zi de concurs, adica cer acoperit si vant puternic, dificil de pescuit pontoanele; mult mai buna a doua zi, mai cald, vant usor, mai potrivit de pescuit in stilul care ne place cel mai mult pe Snagov.

cataroaie2

Asa ca la tragerea la sorti am tras numarul 30, plecam deci penultimii. Burjache demoralizat.

Dupa ce-am admirat plecarea celor 29 de concurenti, usor ingandurati, am plecat si noi. Neasteptat, am gasit unul dintre cele patru locuri neocupat. Greu de pescuit din cauza vantului puternic insa pestii ne-au ajutat. Am atins limita de 20 in prima ora. Nu mari, dar ii aveam. Dupa masurare am cautat pesti mai mari. Am upgradat cu rabdare. Cu doua ore inainte de finalul mansei, intr-un loc in care demult am prins si eliberat bine de tot, Burjache inteapa. Prindem 9 pesti peste 22 in zona. Avem si doi de 29. Terminam mansa pe locul 5 cu o medie de 23 cm.

biban-cristi

A doua zi va fi mult mai greu. Faptul ca plecam din a doua pozitie nu ne ofera cine stie ce avantaj. Abordam un alt loc din apropierea startului. Fara mari sperante, pentru ca stiam ca s-a prins foarte mult peste acolo in prima zi. Prioritatea noastra a fost sa facem limita de 20 de pesti. Am reusit asta dupa aproape trei ore, insa cu pesti foarte mici. Tot timpul atenti la celelalte locuri apropiate pe care le stiam; aproape mereu ocupate; le-am pescuit cu atentie cand s-au eliberat. Am prins cativa pesti cu care am ne-am imbunatatit punctajul. La fel ca in prima zi, am reusit sa prindem pestii mari in ultimele doua ore. La un alt ponton, pe care l-am abordat cu totul altfel decat de obicei, pescuind peste ponton, in scurt, foarte riscant de scos pestele, dar extrem de palpitant. Sase trasaturi, sase pesti cu care am upgradat. Ultimele 15 minute ne-au mai adus un peste bun, dar si doi mega-punctabili evazivi, pe care i-am ratat.

bibani

Am pescuit cu lansete Cormoran ULX si TX4 Motala echipate cu mulineta Daiwa Luvias 1003 si Exceler 1000. Fire Stroft Color de 0.15 si GTP nr. 1.  Pentru offset si spinnerbait, am ales Steez MLFSA, 1-7 grame, echipata cu aceeasi mulineta si Stroft Color de 0.15 . Gumele Daiwa Skinny Kick de 6 cm, in culorile Summer Craw si Pro Blue mi-au dat cele mai bune rezultate. Burjache a dat cu de toate.

cataroaie

podium

Felicitari echipelor mai bune decat noi! Multumim tuturor pentru participare, organizare si premii.

LASA UN COMENTARIU

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>