Kataroaie pe Sarulesti – Cupa Ligii 2015

Antrenament

Doua zile, duminica de dinainte de concurs si antrenamentul oficial de vineri.
Inainte de asta ne-am organizat mai bine spatiul in barca. Am hotarat ca fiecare sa dea cu ce naluci are prin trusa. Am explorat locurile cunoscute de pe tot lacul, pana la urma insa, avand in vedere posibilitatile limitate de deplasare, am hotarat sa ramanem pe cat posibil in prima jumatate a lacului fata de hotel.
Duminica am aflat cateva lucruri:
• adancimea de lucru si tipologia fundului apei;
• ceva culori mai prinzatoare;
• mai sunt inca salai negriciosi;
• am identificat o zona in care salaii erau ceva mai activi si felul in care trebuie sa actionam pe zona respectiva.
Am avut atacuri si am prins cativa pesti care ieseau din tiparele identificate, am trecut locurile respective pe lista de asteptare. Pentru ca pestii stateau in agataturi am folosit destul de mult monturi offset.

greseala in antrenament
Antrenamentul de vineri ne-a confirmat adancimea de pescuit si felul in care sa abordam locurile. Fata de Duminica salaii au atacat pe gramaje si naluci mai mari, am prins si salai sub masura. Nu am verificat deloc spot-ul no. 1, am cautat locuri noi. Un singur loc nou a confirmat. Oarecum intamplator am gasit si agatatura unde a pescuit in concurs echipa Albu-Dubuvoi, am abordat gresit locul, asa ca l-am scos din calcule. Am prins o dihanie de somn, intr-un loc in care cu cateva minute inainte prinsesem un salau trecut de 60.

somn cu kataroaie in burta

Concursul

In prima mansa am pescuit primele 4 ore pe spotul 1, pe care l-am impartit cu echipajul Zamfir-Isac.
Adancimea de ancorare 7 metri, pestii atacau undeva deasupra pragului pe 4-5 metri, chiar inainte de agatatura. Am prins cei zece pesti permisi de regulament in primele trei ore, am upgradat unul in urmatoarea ora, mai erau pesti pe loc, insa am plecat sa pescuim locurile de rezerva. Am mai upgradat un peste pe platoul de la Carpa Rosie. Toata mansa nu am scapat nimic, am mai avut doua-trei trasaturi.
A doua mansa, acelasi loc, impartit cu acelasi echipaj. Din pacate pentru noi ne-a fost imposibil sa ne asezam corect, respectand limita de distanta impusa de regulament fata de celalalt echipaj, asa ca am pierdut doua dintre cele trei pozitionari pe care le cunosteam pe pragul respectiv. Zamfir-Isac, cu noua pesti in prima zi, puncteaza rapid cu trei femele imbracate (chiar, sunt curios ce lungime aveau!), noi reusim sa punctam cu unul, apoi scorul devine 4-2, 4-3, se muta 100 de metri mai incolo pe platou, 5-3, 6-4, egalam si apoi i-am pierdut din ochi. Am pescuit pe fiecare dintre cele trei pozitionari, pe care le-am schimbat succesiv dupa aproximativ 30 de minute de pescuit. Aproape de fiecare data cand ne-am mutat am prins un peste. Maximul a fost trei pesti dintr-un loc. Exact ca in antrenament. Am scapat al saselea peste la minciog, rapid am prins unul “la mana”, dupa ce am recuperat firul rupt in agatatura de partener, am mai avut un somn mare pe care l-am fortat din lipsa de timp si care a rupt pana la urma. Am atins limita de 10 pesti cu 40 de minute inainte de finalul mansei.

salaias

Poate ca n-am pescuit asa frumos cum au facut altii care au alergat tot concursul din loc ca sa-si prinda pestii. Asa e, asta-i adevarul! Am ales sa tragem o invartita ca la Moldova, cand la stanga, cand la dreapta, pe pragul de la Tiganie.

kataroaie fericite

Echipa Drill a abuzat de urmatoarele:

Kataroi 1 – Cristi Hurjui
• Lanseta Daiwa Mike Iaconelli Jig Head Spininng Rod 2.07m 7-21g; mulineta Daiwa Caldia 2500; multifilament Stroft no 2.
• Lanseta Daiwa Steez Compile X 2.02m, 1.8–10.6g; mulineta Daiwa Exceler 2500; monofilament Stroft Fluor 0.20 mm
• Gume si altele necesare: Herakles Ghost, Caperlan Iwaki, Jackall, Daiwa Duckfin Shad, BBB Super Shad – toate mari; kataroaie de 5-8-10 grame, montura pe jig clasic si cu jig articulat.
• Montura care a salvat ziua: Herakles Ghost Live Shad 13 cm, pe jig articulat si carlig 5/0.

Kataroi 2 – Cristi Anghelina
• Lanseta Daiwa Mike Iaconelli Jig Head Spininng Rod 2.07m 7-21g; mulineta Daiwa Exist 2500; multifilament Stroft nr. 3
• Lanseta Daiwa Steez MLFSA 2,10m 1.8-10.6g; mulineta Daiwa Caldia 2500; multifilament Stroft nr. 2
• Lanseta Daiwa Steez Compile X2.02m, 1.8–10.6g; mulineta Team Daiwa 2000; monofilament Stroft Fluor 0.20 mm
• Gume si altele necesare: BBB ring worm, BBB Super Shad, Daiwa Duckfin Shad, I-shad, Savage Gear Cannibal Shad, Submarine; kataroaie de 5-10-14-18 grame. Am mai folosit din cand in cand “bilute in sticlute” si din cand in cand am mai activat situatia cu un vobler Savage Gear Vibra Prey de 6cm.
• Montura care a salvat ziua: BBB ring worm alb 10cm, pe jig de 10 grame si carlig Gamakatsu 3/0.

Puternic si amarui am fost numai eu. Burjache a fost sofer si de barca, si de masina.

3 comentarii la Kataroaie pe Sarulesti – Cupa Ligii 2015

 • Gabi Zamfir  spune:

  Felicitări, “unchiule” pentru podium și pentru strategia câștigătoare ! 🙂

 • Gabi Zamfir  spune:

  Pentru a elucida enigma, primele trei fete din manșa doi au avut masurile de 60/58/60. Frumoase fete am cunoscut, asa chiar de la prima întâlnire de la Mecca (șalăilor)…

 • Gabi Zamfir  spune:

  Mi-a plăcut modul fairplay în care am “împărțit cotețul” 🙂
  Am împărțit șalăii destul de echitabil …
  Păcat ca în prima manșă l-am părăsit preț de câteva ceasuri, ca altfel ar fi stat lucrurile la final. 🙂
  Ne vedem la urmatorul concurs pe Sarulesti, cu siguranta ! 🙂

LASA UN COMENTARIU

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>