Monthly Archives Octombrie 2014

Mundial – Bourget, Franta 2014, asa cum l-am vazut eu – 2

Bourget – Aix les Bains

Dupa doua zile de pescuit de pe mal pe Annecy, miercuri dimineata am plecat catre Aix les Bains pentru deschiderea oficiala a Campionatului Mondial. Urmeaza doua zile de antrenament oficial pe zona de concurs, joi si vineri, apoi cele doua zile de concurs propriu-zis, sambata si duminica.
Inainte de a ajunge la hotel, directia – magazinul de pescuit din oras, am facut un scurt popas pe malul lacului; dupa cazare, inca o incursiune ceva mai lunga.
La magazin: destule Biwaa de 22 grame, cateva de 35 si niciunul de 55!?? Am mai luat cateva carlige off-set 6/0, stoppere, maruntisuri. Nu m-a impresionat.

Sta la prag

Sta la prag

Ce-am vazut, sub acoperire:
– chiar in dreptul parcarii o zona destul de mare cu insule de bradis care corespunde cu una dintre zonele vizate in urma studi...

MAI MULT

Mundial – Bourget, Franta 2014, asa cum l-am vazut eu

Ca si echipa Frantei am inceput pregatirile in urma cu vreo 5-6 luni. Nu la fata locului, pe Bourget, insotiti de o armata de pescari cu rezultate bune in pescuitul stiucii pe Bourget ori ailleurs, asa cum aveam sa aflam in timpul concursului. Fiecare a facut ce-a putut si cand a avut timp, adica lucru individual, in fata calculatorului, pe internet. Mai intens in ultima saptamana inaintea plecarii. Am studiat tot ce se poate gasi in mediul virtual despre garla: harti, articole, rezultate la concursuri, filmulete.

 Ce-am gasit si ce ne-a fost de folos:

  1. Imaginile Google Earth din 2006 ne-au dezvaluit cateva zone cu plaja si praguri si doua insule scufundate in partea de sud a lacului.
  2. Zonele si adancimile unde trebuie sa cautam pestii: praguri 5, 10, 15 metri, cu vegetatie...
MAI MULT