Monthly Archives Noiembrie 2011

Mulineta pentru viitor

TWS T-Wing System

Sistemul DAIWA T-WING rezolvă o veche problemă legată de sistemele levelwind ale mulinetelor baitcasting. Forma „T“ permite firului să se desfăşoare liber, reducând unghiurile obişnuite ascuţite şi frecarea produsă de fir printr-o deschidere îngustă. Pentru recuperare, firul coboară prin canalul îngust inferior al „T-WING“ pentru a se aşeza uniform pe suprafaţa tamburului.

Deschizăturile obişnuite levelwind trebuie să facă un compromis între libertatea de desfăşurare a firului şi precizia aşezării lui pe tambur în momentul recuperării. Sitemul  „T-WING“ este cu un pas înainte, pentru flexibilitate şi performanţe sporite.

Când cuplajul este coborât, capacul se ridică uşor permiţând firului să de desfăşoare liber prin parte...

MAI MULT

ARROW – 20 de ani

In septembrie 1996 pe lacul Snagov am participat pentru prima data la un concurs de spinning. Am aflat despre eveniment dintr-un anunt aparut in unica revista dedicata exclusiv pescuitului care aparea la acea vreme, Pescar Modern, care “suna” destul de sec: Firma Arrow International va asteapta sa participati la Trofeul Rapala-Silstar, editia a-4-a.

Primele trei editii se desfasurasera la Sacalaia – Lacul Stiucilor in anii 1993-94-95. A urmat o serie de trei concursuri consecutive desfasurate la Snagov intre 1996 si 1998, la care participau zeci de pescari din toate colturile tarii.

Atmosfera la aceste evenimente era una extraordinara. Zile pe care le imparteai cu oameni “bolnavi” de aceeasi pasiune, zile pline de pescuit si de discutii despre pescuit...

MAI MULT