Monthly Archives Aprilie 2011

Cum ne-am petrecut Cupa CABELA’S – NAUTIC LIFE

Sarulesti 2011…

Iata ca a venit si vremea primului concurs de anul acesta. O locatie cu prestigiu, lacul Sarulesti avea sa anunte o experienta de neuitat. Barci, motoare, murmurul pescarilor ce se pregateau pentru concurs, povesti cu pesti mari, toate acesta te introduceau parca in atmosfera de concurs. Terminan si noi de montat barcile si apoi participam la sedinta tehnica. Ne grabim la culcare intrucat urmeaza o zi grea.

Prima mansa:

Negura dimineatii se ridica usor, iar noi intram pe apa. Cu emotii si sperante ne indreptam spre locul de start. Nerabdarea este mare, asteptam si START!

Asa avea sa inceapa prima zi din concursul Open de la Sarulesti.
Vremea nu se anunta prea buna, dar nici nu putea fi vorba sa ne distraga de la targetul pe care ni-l propusesem.
Ne asezam pe locuri si ...

MAI MULT

1 iunie – ziua micului pescar

Un nou concurs dedicat copiilor va avea loc de ziua lor, pe lacul Tineretului.

Pe data de 28.05.2011, între orele 8:00-11:30, pe lacul Tineretuluiare loc a-VII-a ediţie a concursului de pescuit sportiv organizat cu ocazia Zilei copiluluiCupa Arrow-LineaEffe.

La aceasta competitie sunt invitati sa participe copii cu varste cuprinse intre 4-14 ani, pescari sau nu, impartiti pe doua grupe de varsta. Aceasta este considerata cea mai ampla actiune de acest gen dedicata celor mici de 1 iunie si urmareste in principal apropierea lor de natura, promovarea acestui sport minunat  si petrecerea unui timp cat mai indelungat in aer liber.

În fiecare an au participat peste 160 de copii, anul trecut înregistrându-se recordul de 220 de participanţi, ceea ce demonstrează interesul celor mici p...

MAI MULT

Periprava, ultima frontiera in pescuitul stiucii

Pornind in jos pe Bratul Chilia, oricine, chiar si cel venit pentru prima oara in delta, observa cum incetul cu incetul, traficul devine tot mai rarefiat. Barcile, din ce in ce mai putine, pensiunile de pe maluri aproape absente, doar localitatile-port de pe malul drept si cateva barcazuri cu insemne chirilice ne amintesc ca suntem totusi pe un teritoriu de frontiera. Pardina, Tatanir, Chilia Veche, Periprava . Citesti si ai senzatia ca ai patruns intr-o alta lume. Si stii ce? Ai dreptate. Te afli in drum spre una dintre ultimele frontiele ale civilizatiei, acolo unde lupta cu salbaticia capata uneori chiar valente fizice.

Acolo, undeva la capatul lumii un pasionat pescar francez de competitie, indragostit de ani buni de Delta Dunarii a inceput acum cativa ani un demers curajos: refacerea...

MAI MULT