Monthly Archives Iulie 2009

Catch and Release, please!

cr

Pe masura ce rezervele de peste din apele tarii devin din ce in ce mai amenintate de diversele interese ale omului, devine limpede faptul ca singura sansa de supravietuire a sportului pe care-l practicam este pastrarea acestora in limitele lor naturale.

Natura nu are nevoie de mentinerea sau cresterea fondului de pescuit pe cale artificiala ci de un habitat potrivit, de un mediu exploatat in asa fel incat sa asigure refacerea cat mai fireasca a resurselor.

Subscris mai largului concept de dezvoltare durabila, metoda de pescuit in regim “catch and release” a aparut in ideea de a prezerva resursele de peste existente, respectand principiul care urmareşte satisfacerea nevoile prezentului, fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi.

Metoda...

MAI MULT

Colibiţa – Agonie prelungită

colibita

De obicei, nu-mi prea place să scriu despre concursurile la care particip, dar câteodată mai fac excepţii şi una dintre ele este legată de a patra pistă de concurs în turneul AVP, care s-a desfăşurat în superba zonă din jurul Bistriţei. Mai exact, pe lacul Colibiţa.

Cu toate că înainte de concurs multe voci dădeau ca sigur o etapă cu probleme, mulţi dintre noi am considerat că lucrurile vor sta altfel. Ne-am cam înşelat, dar asta e…

Am ţinut cont de faptul că totuşi suntem în luna iulie, perioadă cât se poate de bună pentru un pescuit la munte, am ţinut cont de faptul că înainte de concurs Petrică, Eugen şi Mishu s-au antrenat o săptămână la clean, că eu m-am antrenat în Grecia la aceiaşi categorie de peşte, alţii dintre noi au fost pe ici colo la pescuit, aşa că e...

MAI MULT